Leren Revalideren

'At first I didn't want to talk about it as society created this stigma around mental health, but now I see sharing my story as something powerful'

Gregory van der Wiel - Voetballer

RECENSIES

Naam  
E-mail  
Schrijf hier je recensie.....  

Cursus Leren Revalideren

"Leuke interactieve cursus door vele voorbeelden vanuit jullie zelf en video's van sporters. Fijne praktische handvatten te hebben hoe je dit toe kunt passen en hoe je hierop kunt inspelen tijdens de behandeling. Het was zeer waardevol om zelf ook eens een script te schrijven en te zien wat het met patiënten doet en hoe zij het ervaren. Het is ook goed om zelf de visualisatie oefeningen te doen, zodat je weet wat je meegeeft en kunt vertellen dat je visualiseren ook kan 'leren'."

"Ik vond de cursus vernieuwend en interessant. Er kwamen leuke feiten voorbij en tools die je snel kan toepassen. Vooral de interactie en het zelf ervaren van handvatten vond ik erg sterk."

"De inhoud van de cursus is erg bruikbaar in de praktijk. Ik heb nieuwe tools geleerd om de revalidatie nog completer te maken. De oefeningen die we deden sloten goed aan bij het lesmateriaal." 

Heb je het boek gelezen of de cursus gevolgd en wil je ook een recensie schrijven?

Laat dan hieronder een berichtje achter voor op de website!

9+

8

8

Boek Leren Revalideren

“Het is een heel uitgebreid en compleet boek. Echt alle aspecten zijn erin verwerkt, met heel coole anekdotes wat het nóg herkenbaarder maakt. De site en werkbladen maken het ook meteen bruikbaar. De lezer hoeft daardoor niet verder op zoek, maar kan er direct mee aan de slag. Echt super gedaan!”

Guillaume Elmont, oud-topjudoka & Performance coach/sportpsycholoog bij Ajax

“Ik heb tijdens mijn carrière als voetballer heel veel gehad aan de kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn studie fysiotherapie. Het belangrijkste gedeelte van deze kennis komt terug in dit boek. Het boek kan helpen om je eigen lichaam beter te begrijpen, pijntjes en blessures beter te interpreteren, maar geeft ook inzichten om blessures en overtraining te voorkomen.”

“Het boek leest heel plezierig. Er staan heel veel voorbeelden in die voor mij zeer herkenbaar waren. Ik denk dat het voor iedereen die zijn/haar sport serieus neemt, een supernuttig boek is.”

Thomas Verhaar, voetballer & fysiotherapeut

“Wat een waardevol boek! Ik had gewild dat ik dit boek tot mijn beschikking had toen ik voor het eerst een langdurige revalidatie inging. Zelfs met de ervaring die ik inmiddels heb in het revalideren, heb ik er dingen uitgehaald die ik zeker ga meenemen in mijn huidige revalidatie!”

Larissa Bel, voetbalster & ervaringsdeskundige op gebied van revalideren

“Ik vond het echt heel mooi geschreven en veel punten waren zeeeer herkenbaar. Ik denk dat dat voor het gros van de lezers zo zal zijn. Wat ik erg sterk en interessant aan het boek vind, is dat het zo interactief is. De werkbladen zijn verschillend en uitdagend en zetten je aan het denken. Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat het mij heeft geholpen om gevoelens/emoties op te schrijven. Dit boek geeft daar de voorzet voor, wat erg goed is. Verder was het goed leesbaar en makkelijk te begrijpen. Erg leuk geschreven!”

Fenna Maarse, voetbalster

“Leren revalideren raad ik alle sporters aan die herstellende zijn van een blessure. Het boek geeft goede handvaten in de vorm van werkbladen, video’s en de site om het direct toepasbaar te maken, in welke fase van de revalidatie de sporter ook zit.”

“Door het boek ben ik me als fysiotherapeut bewuster geworden welke psychische aspecten er komen kijken tijdens het revalidatieproces. Hierdoor kan ik een sporter zowel op fysiek als psychisch vlak beter begeleiden.”

Sebastiaan Visscher, fysiotherapeut

"Voor elke (geblesseerde) sporter en coach een must read! Afke en Yara combineren op een praktische en toch uitdagende wijze hoe je als sporter aan de slag kunt met de mentale uitdagingen van geblesseerd zijn. Het belang van een goede omgang hiermee is in mijn ervaring als geblesseerde topsporter (én psycholoog) ontzettend groot; het kan je carrière maken of breken!"

Suzanne Struik, oud-korfbalinternational & psycholoog 

"Het is een interessant boek voor revaliderende sporters. Ook al is niet alles op mijn revalidatie van toepassing, veel dingen zijn wel herkenbaar. Verschillende tools zoals mindfulness en de 'pain reduction' visualisatie oefening hebben mijn aandacht getrokken en na het lezen van dit boek ga ik ze uitproberen."

Ronald Schuurman, Luitenant-kolonel bij het Ministerie van Defensie en revaliderend van een partiële dwarslaesie

"Ik heb met veel plezier het boek ‘leren revalideren’ gelezen. Voor mijn werk als fysiotherapeut bij het Rugcentrum gebruik ik het boek ter ondersteuning van de uitleg omtrent de opbouw van een schema, en welke factoren allemaal van invloed kunnen zijn op het herstel van chronische pijn klachten. Daarnaast heeft het boek mij zelf handvaten gegeven in de omgang met mijn eigen kruisbandblessure. Ik heb vooral geleerd hoe ik het best de belasting op mijn knie kan opbouwen en ook gebruik gemaakt van de handige vragenlijsten die in het boek opgenomen zijn. Al met al zeker een aanrader om aan te schaffen als therapeut of patiënt."

Jurriën Ebbes, masterstudent Human Movement Sciences en fysiotherapeut