Leren Revalideren

Wouw performance coaching Cursus

WOUW Performance Coaching heeft vele jaren ervaring in het gebruik van Imagery (ook wel visualisatie genoemd) bij (top)sporters.  Imagery is een wetenschappelijk bewezen techniek, welke in de sportwereld wordt gebruikt om sportprestaties en herstel te bevorderen. Deze techniek is echter ook zeer effectief gebleken als onderdeel van het revalideren in de gezondheidszorg.

 

Imagery is het in gedachte doornemen van een beweging, actie, herstelproces of situatie. Door te visualiseren worden de betrokken neurale verbindingen in het brein versterkt. Visualisatie kan het genezingsproces in het lichaam bevorderen, waardoor een patiënt effectiever en sneller kan herstellen. Zo is visualisatie onder andere effectief gebleken in het vergroten van spierkracht, het verminderen van pijn en angst. Daarnaast zorgt het bij de patiënt voor een optimistische houding hetgeen positief geassocieerd wordt met het volhouden van het revalidatieprogramma.

 

Daarom hebben we voor fysiotherapeuten ook een 2-daagse opleiding ontwikkeld ‘WOUW Leren Revalideren’. In deze opleiding krijgen de fysiotherapeuten meer informatie over de psychologische aspecten bij blessures en revalidatie en leren ze Imagery en ontspanning succesvol toepassen in hun praktijk.

 

Tijdens de eerste dag van WOUW Leren Revalideren krijgt de fysiotherapeut kennis over o.a. de psychologische aspecten die een rol spelen bij het ontstaan van blessures, reacties op blessures, psychologische factoren die het revalidatieproces zowel negatief als positief kunnen beïnvloeden en tools die ingezet kunnen worden voor het evalueren van het revalidatieproces van de cliënt.

 

Vervolgens zal de fysiotherapeut deze kennis enkele weken in de praktijk toepassen. Na deze weken is er een tweede dag van WOUW Leren Revalideren. Op deze dag zullen vooral de ervaringen van de fysiotherapeuten uitgewisseld wordt. Daarnaast wordt er tijdens het tweede deel van de dag nog aandacht besteed aan het o.a. learning history, support groups, verschillende typen cliënten en doorverwijzen.

 

Na het afronden van de opleiding zal de fysiotherapeut in staat zijn om de psychologische tools toe te passen tijdens het revalidatietraject, de voor de hand liggende vragen van patiënten omtrent de werking en het gebruik van de psychologische tools te beantwoorden en het effect van de oefeningen te verklaren richting de patiënt en eventueel verwijzende arts.

 

De opleiding is door Kwaliteitshuis Fysiotherapie geaccrediteerd met 21 punten.

 

Data voor de opleiding zijn in overleg. Voor de online mogelijkheden: mail naar info@wouwpc.nl.

Meer weten? Neem contact met ons op!